Bijgewerkt: 01-04-15
 
   
Tuin Bussum
Tuin ontwerp voor Bussum.
Een ondiepe, redelijk brede tuin, waarachter een pad loopt begrenst door een flat. Om geen opgesloten gevoel te geven is er gekozen voor een muur die in hoogte varieert. Geen continue inkijken, maar ook geen hoge afscherming.
de wensen waren voor de kleine tuin veel: een zitgedeelte met 'theatertje' een vijver, een speelgazon voor de kinderen en bij de garage een kluspleintje. ontwerp uit 1997.
Naast de keukendeur is een verhoogde kruiden-planten-bak die doorloopt in een verhoogde plantenbak en dubbele bank. Dit omarmd het zitgedeelte.
Om de kleine vijver wat meer impact gegeven zijn in de verhoging flowforms opgenomen. Behalve dat het een mooi gezicht is en het geluid van het water de omgevingsgeluiden wat verzacht, is het principe van flowforms dat het water een 8-vorm maakt, dit luistert heel nauw. Het meanderen van water wordt zichtbaar, en er komt meer zuurstof in het water.
Flowforms.
flowform
flowform
zicht richting schuur
Het pad is bewust slingerend gemaakt, om een natuurlijker en levendiger beleving.
pad
  Powered by PK-CMS
  © 2017 Passoft WebDev