Bijgewerkt: 01-04-15
 
   
schoolplein Sint Vitusschool Bussum
Voor het achterplein heeft Genius Loci een inrichtingsplan gemaakt (1994), met een soort theater en speelhelling, om het hoogte verschil van 1.6 meter van de uitgang met het maaiveld (split level in het gebouw) te overbruggen. Hierdoor is de gehele ruimte bruikbaar geworden. De trappen zijn smal gehouden, en bovenaan met een stop beŽindigd, om rennen daarover niet uit te nodigen. De zit-treden zijn juist een goede uitdaging voor de motoriek van de kinderen. Van de speelhelling word gretig gebruik gemaakt voor alle koprollen en het gehele pleintje is een (de enige) plek geworden waar de hele school zich kan verzamelen voor toespraakjes en voorstellingen.
De speelhelling werd zeer intensief gebruikt, en doordat het groen groeide en meer schaduw gaf, kreeg het gras aan de onderzijde van de helling het moeilijk. Ook was er een wens van de leerkrachten dat het pleintje iets groter mocht zijn. In 2009 hebben we daarvoor een aanpassing ontworpen, met een wat groter plein en picknick plekken. Foto's daarvan volgen nog.
Aan de voorzijde heeft Genius Loci in het kader van de 1% regeling een kunstwerk ontworpen (1994, uitvoering 1995). Het schoolgebouw ligt terug van de straat. Het kunstwerk markeert de entree, en speelt met de richtingen van het plein. Zie voor het kunstwerk het kopje beeldende kunst .
  Powered by PK-CMS
  © 2017 Passoft WebDev