Bijgewerkt: 01-04-15
 
   
Hofje muziekwijk Almere
Voor een hofje aan de Gitaarstraat, in de Muziekwijk Almere, werd gevraagd een pergola te maken, als afscheiding van het hofje met de straat. Graag wou ik daarbij gebruikmaken van de stedebouwkundige mogelijkheid te spelen met de overgang van openbaar naar meer privť.
Daarvoor is een semi openbaar voorplein gecreŽerd, met een bankje en verlichting. De ingangen via de zijpaden zijn wel te gebruiken, maar daar ligt niet de aandacht op. De tuinmuren zijn verplaatst, (de hoekwoningen kregen meer tuin) en de aandacht is naar het midden van het plein verschoven.
Aan de rechte zijkant, achter, is een heuvel opgeworpen met glijbaan. Aan de linker kant ligt beschut achter de heg een zandbak. Achterin is een een bank gesitueerd, uitkijkend over het midden gedeelte van het hofje. Deze is bewust open gehouden om de bewoners gelegenheid te geven gezamelijke activiteiten te ontplooien.
Aan de rechter zijkant voor had ik een plek vrijgehouden om het kunstwerk te realiseren. zie onder het kopje beeldende kunst .
voor kunstwerk zie het kopje beeldende kunst
  Powered by PK-CMS
  © 2017 Passoft WebDev