Bijgewerkt: 01-04-15
 
   
kunstwerk Sint Vittusschool Bussum
Aan de voorzijde van de Sint Vitusschool te Bussum heeft Genius Loci in het kader van de 1% regeling een kunstwerk ontworpen (1994, uitvoering 1995).
Het schoolgebouw ligt terug van de straat en is van de weg eigenlijk niet te zien. Het kunstwerk markeert de entree, en speelt met de loop richtingen van het plein. Het plein bevind zich naast de monumentale Sint Vituskerk, de onderbouw daarvan is als een grove sokkel. Het kunstwerk speelt ook wat met de oneindigheid van de kerktoren, haalt die torens eigenlijk naar beneden en maakt ze tastbaar voor de kinderen.
Ook de brievenbus is speciaal voor deze locatie door Genius Loci ontworpen.
Voor het achterplein heeft Genius Loci een inrichtingsplan gemaakt, met een soort theater om het hoogte verschil van 1.6 meter van de uitgang met het maaiveld (split level in het gebouw) te overbruggen. Zie kopje omgevingsvormgeving
  Powered by PK-CMS
  © 2017 Passoft WebDev