Bijgewerkt: 01-04-15
 
   
Van concept naar realiteit.
Genius Loci heeft ruime ervaring in het technisch uittekenen van interieurbouw concepten.

Miriam Bolder
* Als ontwerper heeft ze een goed gevoel voor de essentie van een ontwerp, waarbij veel aandacht voor ergonomie, verhoudingen, ruimtewerking en duurzaamheid.
* De transformatie van ontwerp naar technische realiteit vereist de nodige vakkennis en ervaring. Miriam Bolder, tevens geschoold als ambachtelijk meubelmaker, heeft jarenlange ervaring in de interieurbouw. Ze weet wat kan en wat wellicht lastiger is. Ze spart dan graag met de uitvoerende werkplaats, de toeleveranciers en monteurs om afhankelijk van de context de beste oplossing te bedenken. Daarbij standaardiseren waar kan, met aandacht voor maatwerk. Kortom, ze kent de interieurbouw wereld van binnenuit.
* het gedetailleerde uitwerken kost wat tijd, maar wordt terug verdient met minder bouwfouten en snellere montage.

Miriam "Architecten werken graag met me samen, omdat ik weet waar het hen om gaat. Voor de werkplaats kan ik wel eens een lastpost zijn, maar dat is denk ik nodig om de kwaliteit van een ontwerp overeind te houden"

Miriam: "BIM modeling is nu het toverwoord en heeft mijn hart als ontwerper zeker gestolen, vooral om de verhoudingen in perspectivische werkelijkheid goed te kunnen toetsen. Dat het bouwfouten zou reduceren, is mijns inziens nog maar de vraag. Mijn ervaring dat in de samenwerking met verschillende producenten het 2D tekenwerk (nog) essentieel is voor een goede communicatie. Juist daar kunnen aandachtspunten goed uitgelicht worden. In een 3D model zit de informatie er soms wel in, maar is voor derden niet altijd even duidelijk zichtbaar. Hier valt nog een wereld te winnen."

software:
Genius Loci beschikt over een licentie van Autodesk building design suite premium. (daarin nog geen ervaring met Revit)
Miriam Bolder werkt met autocad zowel in 2 als 3D en voor visualisatie wordt ook gewerkt met 3D studio Max.
Op haar wensenlijstje staat Rinoceros, een programma dat ook goed met dubbel gekromde vlakken werkt en een zeer goede uitwisseling heeft met andere pakketten.

Ter illustratie laten we hier een paar projecten zien, wel getekend door Miriam Bolder, maar niet door haar ontworpen. De ontwerpers worden bij de tekening vermeld.
  Powered by PK-CMS
  © 2018 Passoft WebDev